E-Okul Mebbis

MEBBİS EBA Öğretmen Girişi Nasıl Yapılır?



Mebbis giriş ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. Öğretmenler için MEBBİS giriş ekranı burada. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hazırladığı EBA E-Kurs modülü üzerindeki öğretmen girişi ile başvuru işlemleri kolayca yapılabilmektedir. Destekleme ve Yetiştirme kurlarının başlaması ile öğretmenler de işlemlerini MEBBİS üzerinden yapmaya devam ediyor. İşte merak edilen tüm detaylar ve giriş ekranı.

MEBBİS EBA Öğretmen Girişi Yapmak için Tıklayınız

MEBBİS EBA E Kurs Öğretmen Girişi Yapmak için Tıklayınız

MEBBİS giriş – Öğretmenler Mebbis girişi yaparak başvurularını ve diğer işlemlerini tamamlayabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı MEB kapsamındaki E-Kurs EBA sistemi üzerinde Öğretmen Mebbis girişi bulunmaktadır. Bu sistem ile öğretmenler, Destekleme ve Yetiştirme Kursları'ndaki işlemlerini yapabilirler. Aynı şekilde öğrenciler de e-kurs modülünü kullanabilirler. MEB'in Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda görev alacak olan öğretmenler Mebbis ile başvurularını yapabilirler. Birinci dönem kurslarının başlaması ile E-Kurs ve MEBBİS sitemlerinde yoğunluk yaşanıyor. İşte Mebbis giriş işlemleri ve detaylı açıklamalar.

E-Kurslar ne zaman başlıyor?

1. dönem kursları Ekim 2016'da başlayacak ve Ocak 2017'de sona erecek.

2. dönem kursları ise Şubat 2017'de başlayacak. ve Haziran 2017'de sona erecek.

3. dönem yaz kursları ise Haziran - Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.

Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.

Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.

E-Kurs merkezleri

Kurs merkezi olmak isteyen örgün eğitim kurumları ile halk eğitim merkezlerinin kurs merkezi müracaatını e-kurs modülü üzerinden, Eylül ayının ilk haftasında yapar. e-Kurs modülünden hangi derslerle ilgili ve haftalık kaçar saat kurs açacaklarını başvuru ekranından sisteme işler. Kurs merkezi olmak isteyen kurum, imkanları ölçüsünde, her sınıf düzeyinde en az 6 dersten kurs açma isteğinde bulunarak öğrencilerin tercihine sunar. İl/ilçe komisyonundan onay alan kurslar, yeterli talep olması halinde açılmış olur.

Kurslara bizzat başvuran öğrenci veya kursiyerlerin müracaatlarını alır.

e-Kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci/açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-Kurs kullanım şifresi verir.

e-Kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan ders planlarını inceleyip onaylar.

e-Kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.

Kursa başvuru yapan kadrolu veya ücretli öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden derslere atamasını yapar, haftalık ders çizelgelerini oluşturur, ilan eder.
Kurs çalışmalarında plan ve programları onaylar, uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri alır.

Kurslara başvuran açık öğretim öğrencileri ile mezunların, belgelerini inceleyerek bulundukları sınıf düzeyine göre rehberlik eder, kurs kayıtlarını yapar.
Kurs çalışmalarında yönetici, öğretmen ve personel görevlendirmeleri ile yapılacak ücret ödemelerine ilişkin iş ve işlemleri yürütür. Kursun işleyişi ile ilgili idari, mali ve diğer hususlarla ilgili her türlü iş ve işlemleri yapar.

Kurslarda görev alan öğretmen ve personel ile kurslara katılan öğrencilere ilişkin devam, devamsızlık, takibini yapar (Sağlık raporuna dayalı hastalıklar, tabii afetler, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlıklar, devamsızlık süresinden sayılmaz).

Kurs merkezince tutulması gereken defter ve dosyaları tutar. DYK'nın işleyişini, düzen ve disiplinini sağlayıcı tedbirleri alır. Yönerge hükümlerine göre verilen diğer görevleri yapar.

Ortaokulların 5, 6 ve 7'nci sınıflarındaki öğrenciler ile liselerin 9,10 ve 11'inci sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8'inci sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; liselerin 12'nci sınıfı öğrencileri ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecek.

KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI / DERS PROGRAMLARININ ONAYLANMASI

Kurs merkezleri, e-kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu vb. ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.

Her bir kurs programına devam edecek sınıftaki öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az olamaz. Sınıf mevcudunun 20 olması esastır. Bu sayı dolmadan yeni bir sınıf açılamaz. Sınıf mevcudu en fazla 25'e kadar çıkartılabilir.

Kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10'un altına düşmesi durumunda kursun birleştirilmesi veya kapatılıp/kapatılmamasına o ay sonunda komisyon tarafından karar verilir.

KURS DÖNEMLERİ

DYK'lar I.dönem, II.dönem ve III. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılır.

I.dönem kursları Ekim ayının ilk haftası başlar ve yarı yıl tatiline kadar devam eder.

II.dönem kursları derslerin başladığı ikinci yarıyılda başlayarak okulların kapanmasına kadar devam eder.

III.dönem kursları, okulların kapanmasıyla birlikte ders yılı bitiminden bir sonraki eğitim-öğretim yılı okulların açılışına kadar olan sürede açılır.

I.dönem ve II.dönem kursları birbirinin devamı şeklinde yıllık (ders yılı) olarak uygulanabilir.

EBA ÖĞRETMEN ŞİFRESİ NASIL ALINIR

Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri MEBBİS sayfasına ulaştıktan sonra'' Yönetici Modülüne'' giriş yapın.

Yönetici Modülüne giriş yapıldığında; İlgili yerler doldurulacak ve açılan pencere de sağ kısımda kuruma ait olan DynEd şifresi almak için uyarı yazısının üzerine gelinecek ve ardından işlem gerçekleşecektir.

Kurum şifresini aldınız.

• Elinizdeki şifre İl veya İlçe şifresi ise sadece bu kısımlarda gözlem ve değerlendirme yapmak için kullanabilirsiniz herhangi bir müdahalede bulunamazsınız.

• Bu şifreyi sadece ilgili kişiler ile paylaşımı mümkündür.

Dershane dönüşüm süreciyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilere verilen ücretsiz takviye kurslarında dün ders başı yapıldı. Rekor sayıda öğrenci ile başlayan kursların ilk gününde MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, derslere eşlik etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Kurt, tüm yurtta resmi olarak destekleme ve yetiştirme kurslarının başladığını bildirdi.

5 MİLYONA ULAŞMASINI BEKLİYORUZ

Şu anda 2 milyon 710 bin öğrencinin kurslarda eğitim almak için müracaat ettiğini söyleyen Kurt, 237 bin kadrolu öğretmen ile 29 bin ücretli öğretmenin de kurslarda görev yapmak için başvurduğunu belirtti. 22 bin 255 merkezde kursları başlattıklarını dile getiren Kurt, “Okulların yüzde 95'inde destekleme ve yetiştirme kursları açılmış durumda" dedi. Başvuru süresinin Ekim'e kadar uzatıldığını hatırlatan Muhterem Kurt, “Önümüzdeki hafta öğrencilerimizin başvuruları devam edecek. Biz başvuran öğrenci sayısının 5 milyonu bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.

SADECE SINAVLARA HAZIRLAMAYACAK

Kursların ortaokul ve lise müfredatı kapsamında, her dersten açılabildiğini söyleyen Kurt “Dershaneler kapandı, dershanelerin yerine devletin kurs açtığı, sadece sınavlara hazırlık yapılacağı" yönündeki algının, yanlış olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Birçok kurs başvurusu var. Özellikle müzik, resim, beden eğitimi gibi kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler için de kurs açıyoruz. Okullarımızı sosyal, kültürel alanlara çeviriyoruz. Okullarımızda öğrencilerimiz enstrüman öğrenecekler, çeşitli spor dallarıyla uğraşacaklar."

3 DÖNEM HALİNDE OLACAK

Kursların mayıs ayının sonuna kadar devam edeceğini belirten Kurt, üç dönem halinde kursları gerçekleştireceklerini dile getirdi. Kurt, okulların kapanmasıyla birçok kursun son bulacağını ancak yaz kurslarının özellikle sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Veliler çok memnun

Velilerden Elif Şenses, 12. sınıftaki kızının kurslardan faydalandığını söyledi. Bugüne kadar kızını dershanelere gönderdiğini anlatan Şenses, “Özel okullara dönüşen dershanelere de güvenemedik. Dershaneden okul olması bize inandırıcı gelmedi. Bu dönemde okullarda kursların açıldığını öğrendik ve bu bizim için daha avantajlı oldu" dedi.